Mandag: Lukket
Tirsdag – tordag: 10:00 – 17:00
Fredag: 10:00 – 22:30
Lørdag: 10:00 – 15:00
Søndag: Lukket

"Dronning Ingrids" Småkager


Ingredienser
 
175 g blødt smør
300 g sukker
1 sammenpisket æg
350g mel
 
Sukkerlage:
4 spsk. sukker
2 spsk. vand
2 appelsiner
 
Skræl appelsinerne med en kartoffelskræller, undgå at få den hvide hinde med.
 
Skær skallerne i meget små tern.
 
Lav en sukkerlage i en gryde af 4 spsk. sukker og 2 spsk. vand. lad sukker smelte. Tilsæt de små appelsintern og lad det simre i ca. 2 min. Tag lagen af varmen og lad det afkøle i gryden.
 
Rør/pisk smør og sukker til det bliver lyst og luftigt.
 
Tilsæt æg lidt efter lidt og rør godt igennem hver gang.
 
Sigt halvdelen af melet i. Tag de små appelsintern op af lagen med en ske og put dem i dejen.
 
Sigt resten af melet i og tilsæt evt. lidt af sukkerlagen, hvis dejen er for fast (Den må gerne være lidt blød.)
 
Rul dejen til to pølser. Sæt dem på en bageplade og frys dem.
 
Tag de frosne småkageruller ud af fryseren, og lad dem stå et par minutter.
 
Skør dem i tynde skiver med en god kniv. Brud evt. en brødkniv.
 
 
Bages ved 190 grader i en almindelig ovn til de er svagt lysebrune.
Kultur & Arrangementer
4.1.18
Jubilæums arrangement med Kjeld Fredens
Café Utopia  |  Danmarksgade 3  |  7500 Holstebro